Pepparkakor och glögg

Då var det 1 advent. Härligt. Jag och Markus har bakat pepparkakor. Vi drack glögg och såg på filip och fredrik. Nu sover Edvin och Tommy gör varma äpplen med vaniljsås , en riktig myskväll.

Blogg torka

I veckan har det inte hänt så mycket. Vi har bara tagit det lungt. Tommy har opererat axlen i onsdags så nu måste han hålla sig lugn och inte lyfta på sex veckor vilket innebär att det blir jag som ska bära Edvin. Det gör jag så gärna men han väger 12 kg och är aldrig stilla så det blir lite jobbit. I morgon ska jag jobba i affären tillsammans med Berta. Det ska visst bli mycke folk för det kommer en buss från norge och dom kan verkligen shoppa. I morgon täcker vi av skyltfönsterna och visar vår vackra skyltning som Marlene och Berta har gjort. Det blev super fint. Vi har fått in fina kläder från Ichi som är vi har skyltat med. jag ska ta kort på fönstrena i morgon och lägga upp så ni får se.
Nu ska jag kolla färdigt Idol. Kram på er !

I kväll blir det plankstek och idol

Härligt ! I kväll ska vi äta plankstek som Tommy lagat och sedan titta på Idol. En härlig fredagkväll med andra ord. I går tog jag vaccin och känner inga biverkningar, skönt. Nu har jag en orm som heter Edvin i knät så det blir inte mer i dag. Trevlig helg på er kram Gabriella och Edvin


Vaccin

I morgon är det dags för vaccinering. Jag och Tommy och närmsta familjen kommer att vaccinera sig men inte Edvin. Läste en skrivelse från amalgamskadefondenom att vaccinet innehåller Tiomersal som innehåller etylkvicksilver. Forskning har visat att det i extremt låga doser har gett allvarliga skador på mänskliga hjärnceller hos foster och barn. Socialstyrelsen har sedan 90 talet tagit bort allt kvicksilver i vaccin men nu är det visst ok igen. Konstigt ! Sen läser man nån annan artikel om att det motsvarar lika mycket som en insjöfisks kvicksilver men vem vet vad man ska tro på.Det borde ju ligga något bakom forskarna och amalgamskadefondens rapporter. Nä Edvin får allt vänta tills det kommer ett bätttre vaccin och så hoppas jag att vi andra inte drar hem snuvan om vi vaccinerar oss.
Läs mer här :
http://www.amalgamskadefonden.se/news.asp?id_News=111&ref=5

Lilleman 10 månader idag

Gu vad tiden går fort. Idag är Edvin 10 månader. Vi har varit på Bvc och vägt och mätat. Hela 80,5 cm och 11,75 kg. En stadig kille sa kicki.

Tuffing i skinnpaj

Äta på jackan, mums.

Inväntar majs och pannkakor. Nu har jag blivit riktigt duktig på att äta själv.


Gardin problem

Nu har jag satt upp julgardinerna och Tommy tapetserat fondväggen i köket. Det blev jätte fint med tapeten men nu passar absolut inte gardinerna. Jag kan bara ha enfärgade till en sån fondvägg så nu är det bara till att fara på varuhuset i morgon och kolla om nya . Jag börjar bli less detta problem. Hur jag än gör blir det inte bra,kanske har jag för bråttom. Jag har också börjat julpynta lite smått trots familjens protester ,men det är ju så kul.


Före

Efter
Ser ni så fel med gardinerna


Lilleman som fyller 10 månader i morgon


Papyrus

Då har vi äntligen fått hänga upp tavlan. Det blev lite annorlunda men fint. Den var större och maffigare än jag trodde.




Då var vi sjuka för första gången.

Edvin har varit sjuk i tre dagar med feber och röda prickar och blåsor över kroppen. Jag  trodde först att det var vatt koppor men det verkar vara höst blåsor. Blåsorna är på händer och ben och mild feber ca 38-39 grader. Dom kommer strax från Bvc för att titta vad det är.
I dag ska jag sy gardiner  till sovrummet och  hoppas på att få hem min papyrus från glasmästeriet. Har ramat in tavlan jag köpte på tradera. Hoppas det blir fint.



Fredags mys i soffan

Då var det fredag och Idol på Tv. Edvin har somnat efter lite lek och bus med nya gåvagnen.
Matilda sitter och ser TV samtidigt som hon pratar i telefonen och surfar på nätet. Det är helt otroligt vad ungdomarna i dag klarar av. Jag var på en föreläsning förra vintern och han som talade berättade om sin son som också kunde hålla på med flera saker samtidigt, läsa läxa ,surfa ,smsa och lyssna på musik samtidigt som tvn var på. Det var tydligen bevisat att dagens undom har flera gånger bättre simultankapacitet än oss äldre. Jag har nog problem att höra om någon tilltalar mig och jag gör något annat samtidigt.



Service

I dag har jag varit på stelins och handlat köksmöbler. Dom levererade hem dom efter nån timma och vilket pris jag fick. Det kallar jag service. Man ska helt klart handla på orten.
Nu ska jag bara sätta nytt tyg på stolarna och klä om sofflocket. Köpte ett fint tyg i dag på textilhuset.




kökssoffan under produktion

Snyggt tyg ?


Edvins nya gåstol . Häftig va?

Luleå - piteå och hem

Idag har vi färdats som dårar för att hitta ett köksbord, men icke. Det finns inte ett enda fyrkantit bord nångonstans. Har varit på flera möbelaffärer men inget som passar. Nu blir det lite kris för dom kommer snart och hämtar vårt köksbord så det blir väl till att ta in camping stolar och bord. HA HA.
Jag tror att jag får nöja mig med ett vanligt bord för  möbelhandlarna säger att ett fyrkantit tar för stor plats för de flesta hemmen och därför tillverkas nästan inga. Det fanns ett bord  i Ek , inga vita.
Stelins möbler har faktist inte så dåliga möbler och väldigt bra priser så jag ska besöka dom i morgon bitti. Kanske blir det att köpa där. Nu ska jag gå och sova efter att ha målat sista varvet på byrån, har inte börjat på vitrinskåpet ännu. Det som verkade så kul att måla ,man blir fort less.. Lägger upp bilder sedan på våra nya hallmöbler. Det blev så fint.

Då var det gjort!

Här om kvällen tog jag saken i egna händer och började måla trots protester. Det blev jätte fint. Jag blev så inspererad av det vita fräscha så jag beslutade mig för att måla alla möbler men lämna fönstrena tills vidare. Jag satte ut en annons på vårt köksbord och stolar och sålde det efter en timma. Så nu ska jag köpa ett fyrkantit vitt köksbord med åtta stolar. Längtar, det kommer att bli så snyggt. Jag har också beställt en fondvägg som jag ska sätta bakom kaminen i köket. Jag satte upp nya gardiner i går och planterade blommor i  krukor som jag hittat på halva priset på interflora. Jag har blivit som galen i vitt ,orangeoch grönt just nu. Det känns nytt och fräscht. Tommy har lagt klinker i hallen och på onsdag ska vi till antnäs och hämta våra hallmöbler. Jag ser fram emot att äntligen ha nånstans att hänga jackorna.
Här är lite bilder


Jag vet att det är ute med paneler med det struntar jag i för det är så lätt att bara fålla med strykjärnet och så täcker dom ganska mycket av det fula bruna runt fönsterna. Kanske blev det lite för mycket mönster men det får duga ett tag.

Under produktion

Så här såg alla möbler ut innan jag målade dom. Det här skåper ska jag börja med i kväll

Här har jag läs Tommy satt upp hyllor. Vi hade inte något på väggarna så det var verkligen beige och tråkigt. Bordet har jag målat. Det känns som att man inte vill köpa nytt så länge Edvin kör järnet med gåstolen i rummet.

Och den vita tvbänken med oranga krukor. Kommer säkert att bli less men då kan man ju trösta sig med att det var halva priset. Jag ska köpa en röd/ orange julstjärna och sätta i det lilla fönstret.
Dom har jätte fina julstjärnor på A-färg .


RSS 2.0